• Topul florilor ce infloresc iarna

    In topul florilor de interior ce infloresc in sezonul rece se afla Craciunita, Trandafirul japonez, Cactusul de Craciun si Azaleea.
    Majoritatea florilor de apartament au nevoie de locuri luminoase si cu temperaturi mari pentru a inflori in timpul iernii.
    Plantele de apartament ce infloresc in timpul iernii au nevoie de multa lumina, deci asezati-le langa fereastra, dar sa aiba si timperaturi peste 5 grade, iar umezeala florii trebuie mentinuta udand-o doar o data pa saptamana.



    Trandafirul japonez
    Trandafirul japonez este o floare eleganta care infloreste pe perioada iernii sau cel tarziu la inceputul primaverii. Ca si la celelalte flori, si trandafirul japonez are nevoie de un ghiveci mai mare, sa aiba luma iar temperatura camerei unde este tinut sa aiba o temperatura ceva mai ridicata. Florile trandafirului japonez sunt de mai multe culori precum rosu, alb, violet, roz. In cazul caderii bobocilor planta necesita hranire cu fertilizator.



    Cactusul de Craciun

    Cactusul de Craciun necesita putina apa si infloreste in perioada iernii timp de aproximativ opt saptamani. Fiind un cactus, planta nu trebuie udata in exces deoarece radacina poate putrezi. Foarte important de stiut este faptul ca cactusul de Craciun infloreste doar daca timp de cateva luni nu este mutat din locul sau, asa ca tineti floarea la lumina dar nu in razele directe ale soarelui si veti avea un Craciun inflorit.

    Craciunita

    Este o planta care isi schimba culoare frunzelor in rosu in preajma sarbatorilor. Planta are nevoie de o temperatura de 15 grade Celsius iar dupa inflorire de un repaus de cel putin doua luni, rarindu-i udarile.

    Azaleea

    Azaleea are flori foarte atragatoare in nuante de rosu, roz, violet, alb. Floarea are nevoie de pamant hranitor si prefera temperaturi de pe 16 - 19 grade.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: