• Despre cactusi - informatii despre floarea de cactus

    Specii si flori de cactusiFloarea de cactus apare la unii cactusi cand planta este tanara, dar sunt alte specii de cactusi precum Opuntia si Cereus care infloresc mai greu. Cactusii pot fi plantati din seminte, dar dezvoltarea lor este destul de greoaie deoarece toate speciile de cactusi sunt plante lente si au nevoie de timp pentru a se dezvolta cum trebuie. Cactusii ce sunt cultivati in sere necesita lumina si incalzire din belsug pentru a reusi o dezvoltare rapida a lor. Sunt specii de cactusi care fac flori de toate culorile.
    Aproximativ o jumatate dintre speciile de cactusi pot sa infloreasca pe la varsta de trei sau patru ani. Cactusii vor continua sa infloreasca in fiecare an, cu toate ca perioada de inflorire obisnuita este primavara, chiar si o colectie modesta poate fi alcatuita astfel incat sa asigure flori intregul an.
    Secretul florilor de cactus consta in aceea ca majoritatea cactusilor vor avea flori numai pe noii lastari. Aceasta cere ingrijire vara si "neglijare" iarna. Alt lucru de retinut este ca inflorirea este stimulata cand plantele sunt puse in ghivece usor subdimensionale.

    Specii de cactusi





    Specii si flori de cactusiChamaecereus

    Floare de cactus
    Echinopsis

    Floare de cactus
    Gymnocalycium

    Specii de cactus
    Lobivia

    Imagini cactusi
    Mammillaria

    Specii de cactus
    Notocactus

    Flori de cactus ParodiaSpecii de cactusi
    Rebutia

0 comentarii:

Lasati un comentariu: