• Viorele - flori de gradina

    Viorelele sunt florile cele mai cunoscute si mai indragite, iar popularitatea viorelelor este intrecuta cu trandafirii. In familia Violaceae exita aproximativ 500 de specii de viorele.
    Viorelele obisnuite cresc salbatice in padure sau pe pajisti.
    Caracteristica distincta a viorelelelor o reprezinta florile formate din maximum cinci segmente, situate la capatul lujerului lung. Culorile predominante la viorele sunt alb, violet si galben, iar petala din mijloc, din partea de jos este de cele mai multe ori de culoare inchisa.
    Viorelele pe care le cunoastem s-au dezvoltat ca plante de gradina in urma a numeroase hibridizari.
    Doua dintre speciile de viorele se bucura de mare popularitate ca plante de ghiveci si jardiniere.

    Viorea Viola Cornuta

    Vioreaua cu cornite infloreste neobosit in diverse culori. Dupa lunga perioada de inflorire din mai pana in iulie, vioreaua cu cornite poate inflori din nou in toamna, daca este retezata dupa prima inflorire.
    Viorelele cu cornite pot fi folosite pentru a acoperi solul de sub tufele cu tulpina lunga sau de sub alte plante de ghiveci care cresc inalte. Viorelele cu cornite dau o pata de culoare ghivecele si sunt doritoare de locuri insorite sau semi-umbrite si pot tolera perioadele de seceta.

    Viorea Viola Wittrockiana

    Prin florile magnifice panselutele de gradina sunt incantatoare incepand din martie. Panseluta trebuie udata periodic dar trebuie evitata suprasaturarea cu apa. Adeseori panselutele de gradina sunt puse alaturi de lalele, zambile si alte plante de primavara. Deasemenea panselutele de gradina sunt incantatoare in grupuri mari, plantate in ghivece sau jardiniere.

    Mai jos sunt expuse o serie de poze cu viorele:


    Poze viorele flori



0 comentarii:

Lasati un comentariu: