• Lalele de primavara - Poze lalele

    Lalele de primavaraIstoricul lalelelor


    Desi Olanda este numita "Tara lalelelor" ea nu a fost prima care a cultivat aceaste frumoase lalele ci sunt doar niste pasionati de lalele.

    Prima data lalelele au fost cultivate in Turcia in anii 1500 devenind flori foarte cultivate deoarece ii placeau sultanului. In anii 1700-1730 laleaua a fost ridicata la rangul de simbol al bogatiei si prestigiului iar aceasta perioada a fost numita "Era lalelelor". Tot in acesti ani a fost organizat primul "Festival al Lalelelor" ce se tinea doar noaptea, la lumina lunii pline.
    Laleleau a ajuns in Europa in a doua jumatate a sec XVI, in mainile celui ce ingrijea Gradinile Medicinale Regale din Praga.

    Caracteristici lalea


    Laleaua
    este o planta perena cu bulbi ce prefera locurile insorite sau foarte putin umbrite. De obicei bulbii de lalea se planteaza vara-tarziu sau la inceputul toamnei, la o adancime de 10-15 cm. Desi lalelele nu necesita un sol special, este preferat un pamant afanat, usor nisipos, bogat in substante minerale si usor drenabil. Este contraindicat sa se foloseasca in aceasta perioada ingrasarea solului cu ajutorul ingrasamantului natural, deoarece acesta produce daune cepelor lalelelor. Dupa terminarea infloririi si ofilirea completa a foliajului, bulbii de lalea se scot si se depoziteaza la 20-22 grade Celsius la loc racoros si ventilat.

    Laleaua este o floare foarte frumoasa si foarte sensibila ce merita cultivata in gradinile de primavara.

    Lalele de primavaraLalele de primavara
    Lalele de primavaraLalele de primavara
    Lalele de primavaraLalele de primavara
    Lalele de primavaraLalele de primavara
    Lalele de primavaraLalele de primavara




0 comentarii:

Lasati un comentariu: