• Despre cactusi - cactusi ingrijire

    Cactusi ingrijireIngrijirea cactusilor de padure este un lucru destul de delicat ce necesita o atentie sporita daca doriti ca sa aveti cactusi de padure infloriti.

    Temperatura necesara cactusilor:
    Gama ideala de temperatua pentru cactusi este de 13-21,5 grade. In perioada de odihna mentineti 10-13 grade.

    Lumina de care au nevoie cactusii:
    Pentru cele mai multe varietati de cactusi alegeti un loc bine luminat, ferit de bataia directa a soarelui. Cactusul Epiphyllum se simte bine pe un pervaz orientat spre est.

    Apa necesara cactusilor:

    Mariti cantitatea de apa cand se incheie perioada de odihna si incep sa se formeze bobocii. Tratati-i ca pe plantele de casa obisnuite cand apar florile si in timpul cresterii intense - udati abundent cand compostul incepe sa se usuce. Folositi apa de ploaie daca cea de la robinet este foarte dura.

    Umiditatea aerului:

    Pulverizati frunzele frecvent.

    Rasadirea cactusilor:

    Rasaditi anual, cand perioada de inflorire s-a incheiat. Epiphyllum este o exceptie - inflorirea este incurajata prin folosirea ghivecelor subdimensionale, deci nu rasaditi anual.

    Inmultirea cactusilor:

    Butasii celor mai multor varietati de cactus incoltesc usor. Luati butasi de tulpina, vara, folosind o pernita terminala de "frunza" sau un varf de tulpina. Lasati butasul de cactus sa se usuce cateva zile inainte de a-l infinge in compost pe baza de turba.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: