• Udarea corecta a plantelor

    Udarea corecta a plantelorApa menajera dura, bogata in calcar reprezinta cel mai rau dusman al florilor de camera. Marea majoritate a plantelor suporta cel mult o duritate a apei de 9 grade DH (9 mg de calcar in litrul de apa). Cand aceasta valoare se depaseste sau avem anumite soiuri sensibile la apa cu calcar, cum ar fi de exemplu,cameliile, se recomanda ca inainte de udare, sa se lase apa menajera la decantat. Pentru decantare exista mai multe variante. O apa cu un continut cu o valoare mai scazuta in calcar se obtine daca aceasta se lasa peste noapte intr-un vas mai mai intins, calcarul adunandu-se pe fundul vasului. O alta varianta de decantare este fierberea apei.

    Atentie: se va raci apa inainte de udare. In magazine, exista de asemenea produse care pot reduce duritatea apei printr-o serie de procese chimice. Si la udat trebuie respectate anumite reguli.

    SFAT : nu udati plantele decat cand startul de pamant de la suprafata ghiveciului s-a uscat, altfel plantele sunt nevoite sa stea in prea multa umezeala si chiar in mocirla. In al doilea rand, plantele trebuie udate cu apa cu continut scazut sau chiar fara calcar. Apa nu trebuie sa aiba o temperatura mai mica decat cea a camerei, dar sa nu fie nici prea calda. De regula, plantele uitate neudate o perioada nu foarte lunga de timp, isi revin daca sunt din nou udate mai puternic. Daca radacinile plantei au suferit déjà daune prin uscare, trebuie sa ne asteptam la o pierdere totala a acesteia.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: