• Pregatirea terenului si fertilizarea pomilor fructiferi

    Pomi fructiferiPREGATIREA TERENULUI PENTRU POMII FRUCTIFERI

    De regula, pomii fructiferi se planteaza din toamna pana in primavara. Pentru soiurile iubitoare de multa caldura (piersicul, caisul), se recomanda ca plantarea sa aiba loc primavara.
    Inainte cu cateva zile de plantare se va sapa terenul la o adancime de harlet, pe o suprafata de 2mp. In functie de natura terenului se recomanda ca brazda sapata sa ajunga si la o adancime mai mare. Prin aceasta nu numai ca se intoarce pamantul, dar se si fertilizeaza. Inainte de a fi asezat inapoi se amesteca pamantul cu ingrasamant mineral complex dar si cu ingrasamant organic, cum ar fi compost sau gunoi de grajd fermentat .
    Inainte de plantare, copacii si arbustii se tin peste noapte in apa. Groapa trebuie sa fie destul de mare pentru a incapea lejer toate radacinile copacului. Cand copacii se afla la adancimea corecta se incepe reumplerea gropii cu pamant. De jur imprejurul acestuia se calca pamantul bine si apoi se uda din belsug.

    FERTILIZAREA POMILOR FRUCTIFERI

    Perioada optima pentru fertilizarea pomii fructiferi este primavara, cand incepe sa se topeasca zapada. Ingrasamantul sau alte combinatii de substante nutritive vor fi folosite astfel: pentru fiecare pom, 50g pe mp de ingrasamant mineral sau o cantitate dubla de ingrasamant organic.

    IMPORTANT:
    Pomii fructiferi care cresc in mijlocul peluzelor, trebuie fertilizati cu ingrasamant lichid. Astfel se vor dizolva 200g ingrasamant mineral in 10 litri de apa si se va turna la radacina copacului prin crapaturile solului.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: