• Plantarea in ghiveci


    Cum s
    e plantează?

    Pentru ca plantelor sa le meargă bine, este esenţial modul in care se plantează în ghivece, jardiniere şi vase. Este foarte important cât spaţiu le oferim plantelor, cum le alimentăm şi daca sunt ferite de excesul de apa din pamant.
    Plantarea este primul pas si este cel mai important din viata unei plante. Trebuie sa evitam zilele toride cu soare puternic pentru ca nu sunt deloc favorabile pentru plantare.

    Alegerea corecta a pamantului

    Plantele au nevoi diverse din solul in care urmeaza sa creasca, unele plante au nevoie de un sol mai acid iar altele de un pamant mai nisipos. Magazinele de specialitate au intotdeauna o gama foarte diversa de pamant care indeplineste conditiile fiecarei plante. De obicei compostul simplu este perfect pentru majoritatea florilor si nici nu este costisitor. Daca pe parcursul dezvoltarii florii observam ca nu se dezvolta cum ar trebui atunci ar trebui luate niste masuri pentru a ajuta planta, de exemplu adaugandu-i un fertilizator.

    Ghiveciul de flori

    Este important ca marimea ghiveciului sa corespunda cerintelor plantei respective si sa fie proportionala cu marimea acesteia. Pentru a sti cam ce fel de ghiveci ati avea nevoie ar trebui sa respectati regula: ghiveciul trebuie sa fie cu cel putin 20 la suta mai mare decat radacina plantei - in cazul unei radacini cu adancimea si latimea de 10 cm, ghiveciul trebuie sa aiba cel putin 12x12 cm. Daca e prea mic ghiveciul e posibil ca planta sa nu aiba de unde sa isi traga toate substantele nutritive, iar daca ghiveciul nu e suficient de adanc e posbil ca apa sa ajunga prea repede la radacina si sa se adune acolo suprasaturand planta punand in pericol radacinile plantei.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: