• Plantarea, sadirea si rasadirea

    Plantarea in ghiveciUn recipient devine ghiveci, atunci cand plantele sunt puse in el. Fara plante, recipientul decorativ de gradina este doar un simplu ornament. Plantele sunt puse intr-un ghiveci fie prin plantare fie prin sadire, doua lucruri diferite. Plantarea presupune introducerea radacinii intr-o gaura, care a fost sapata sau extrasa din compost. Sadirea presupune introducerea radacinii intr-un strat de compost si apoi adaugarea de compost pe deasupra.

    Plantarea in ghiveci

    Daca doriti sa plantati mai multe flori, ganditi-va bine unde va sta fiecare. Udati vasul din abundenta si lasati apa sa se scurga inainte de a incepe. Pamantul din ghiveci trebuie sa fie umed. Plantele crescute in sera trebuie sa fie invatate cu conditii mai dure.

    Sadirea

    Sadirea se intampla atunci cand trebuie sadita o singura planta sau cand radacinile au umplut vasul si ghiveciul nu mai este la fel de incapator. Aveti atentie atunci cand radacinile incep sa iasa prin gaurile de scurgere, cand compostul se usuca foarte repede si cand planta creste greu, chiar daca are toate conditiile. Daca planta si radacinile ei au crescut prea mult, atunci trebuie sa mutati planta intr-un alt ghiveci.

    Rasadirea

    Aceasta tehnica se aplica doar atunci cand planta creste prea mult si este incurcatat de ghiveci si cand planta sau recipientul au ajuns la dimensiunea dorita sau chiar maxima. In timpul sezonului mort, scoateti planta din ghiveci, indepartati o parte din compost cu o furculita, taiati o parte din varful radacinilor si saditi planta intr-un vas cu aceleasi dimensiuni. Atentie, sa nu reduceti dimensiunea radacinilor cu mai mult de 25%.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: