• Bonsai de exterior - tipuri si specii

    Tipuri bonsai de exteriorTipuri de bonsai de exterior


    Exista sute tipuri de arbori si tufe pentru gradinarit si zone impadurite, care pot fi dirijati ca bonsai si sunt sute de varietati crescute pe scara larga in aceasta forma miniaturala.
    Varietatile de pin si artar sunt alegerea cea mai frecventa, ceea ce accentueaza faptul ca se folosesc si arbori mereu verzi, dar si cu frunze cazatoare. Majoritatea acestor arbori si tufe rezistente se cultiva pentru frunzisul lor si exista o gama larga de forme si frunze, structuri si culori. De asemenea nu lipsesc nici arborii cu flori, ca azaleea, glicina sau marul paduret sau cei cu fructe, ca de pilda, Cotoneaster.

    Acer - specie de bonsai de exterior

    Specia favorita este artarul japonez (A. palmatum) care se cultiva pentru forma sa atractiva si frunzele lobate care devin rosii sau purpurii, toamna. Artarul trident (A. buergerianum) se cultiva, de asemenea, intens. Vara, protejati-l de lumina directa a soarelui care arde frunzele - iarna, protejati-l de vanturile puternice. Un ger prelungit nu este o problema. Ramurile tinere pot fi dirijate prin legarea cu sarma, dar cele batrane au tendinta sa se si rupa. Scurtati lastarii, cat este necesar, vara. Rasaditi si tundeti radacinile, dupa cum este necesar, la fiecare 2-3 ani. Cresteti plante noi din seminte sau butasi.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: