• Ingrijirea si intretinerea plantelor perene

    Plante pereneSFAT: Inainte de plantarea plantelor perene, informati-va asupra marimii pe care o va avea planta la maturitate.

    Perioadele clasice de plantare a plantelor perene sunt primavara si toamna. Soiurile usor sensibile la inghet se vor planta primavara. Plantele perene trebuie regulat fertilizate. In principiu se poate renunta la fertilizantul sintetic, folosindu-se in loc fertilizant organic sau compost. Gunoiul de grajd poate fi amestecat cu acesta numai daca este bine fermentat. Perioada optima pentru fertilizare este de la sfarsitul lui aprilie pana la mijlocul lui mai.

    IMPORTANT: In perioadele secetoase, plantele perene trebuie bine udate. 10 litri de apa pe metrul patrat, nu reprezinta o cantitate prea mare. Vor fi udate numai diminetile devreme sau serile.
    Buruienile ar trebui inlaturate pe cat posibil, inca de la pregatirea straturilor. Altfel apare pericolul cresterii acestora intre radacinile plantelor, fiind apoi aproape imposibil de inlaturat. Nu se va folosi erbicid chimic, pentru ca plantele au de suferit. Florile ofilite este bine sa fie indepartate acest lucru avand efecte benefice asupra imaginii plantei, iar in unele cazuri s-a constatat ca stimuleaza formarea de noi boboci.
    Plantelor perene mari li se poate aplica o taiere de crestere in toamna, crengile putand fi taiate scurt deasupra solului. Exemplarele de arbusti mai sensibili ( ex. Cerceii doamnei ) trebuie protejati in iarna prin acoperirea lor cu frunze si ramuri, in scopul ocrotirii de inghet.
    Acelasi lucru se aplica si arbustilor in primul an de iernare.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: