-
Ingrijirea plantelor cataratoare
Plantele cataratoare sunt, de regula foarte robuste, nu necesita o ingrijire in mod special, cu toate aceste exista cateva puncte la care trebuie avut grija.
Ingrijirea plantelor cataratoareEste foarte important sa se gaseasca un loc adecvat plantarii acestora. In special la plantarile pentru fatada trebuie avuta in vedere o analiza a solului deoarece este stiut ca in apropierea peretilor pamantul este, de regula, format din resturi din perioada de constructive a casei, nisip, beton, pietre. De acea este indicat ca in prima faza sa se afaneze pamantul dupa care in acel loc trebuie completat cu compost si pamant de gradina.
In faza a doua trebuie verificat daca locul este indicat din punct de vedere a luminii oferite viitoarei plante .
Iasomia de iarna si iedera cresc cu precadere in locuri umbrite cum sunt peretii de nord dar nu au problem de adaptare pe locurile mai putin umbroase de pe peretii de est si vest. Pentru peretii sudici, unde este soare din belsug, se recomanda Wisteria sinensis.
Speciile cu o crestere rapida, trebuie taiate regulat, in caz contrar se poate pierde controlul asupra cresterii acestora. Acest lucru se poate intampla si la Caprifoi sau Akebia quinata. La aceste specii este recomandata o taiere radicala la cativa ani, la 50 cm deasupra solului. Pentru a se pastra umiditatea solului este indicat ca acesta sa fie protejat cu frunze, ramuri si crengi maruntite.
Prin acest lucru se evita si cresterea excesiva a buruienilor. Este recomandata fertilizarea o data pe an.
Plantele cataratoare trebuie bine udate in perioadele secetoase. Ca si regula: plantele cataratoare au nevoie intre 10 si 40 litri de apa pe planta / luna .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii: