• Plante care iubesc anotimpurile reci

    Plante si flori care iubesc anotimpurile reci


    FloriPe timpul iernii, puteti sa va bucurati de cateva specii de flori carora le prieste vremea rea.
    Odata cu inrautatirea vremii, este indicat ca plantele care au fost tinute in spatii neacoperite sa fie aduse in casa, intr-un balcon inchis. Le puteti lasa afara doar pe cele care rezista la inghet.

    Puteti transforma balconul intr-o mica gradina plina cu flori nepretentioase, care prefera lumina si nu sufera la temperaturi mai scazute decat cele din restul caminului.

    Sfaturi:
    O serie de plante nu rezista frigului de afara, dar puse in balcoane acoperite, chiar la temperaturi scazute, se mentin sanatoase.
    Insa au nevoie de multa lumina, de o temperatura care sa nu fie mai mica de 1 gred Celsius si de cat mai putina apat (cel mult o data pe saptamana). Este important sa verificati cu atentie tulpinile si solul. Daca sunt atacate de daunatori, administrati-le substante dezinfectante la inceputul toamnei.



    Muscata, o planta nepretentioasa

    Una dintre cele mai populare flori de la noi din tara, muscata este cultivata cu precadere pentru a impodobi balcoanele cand este frig afara. Varietatea de culori si forme dau un farmec aparte spatiului pe care-l ocupa. Muscata infloreste tot timpul anului, nu e greu de intretinut si trebuie amplasata in spatii protejate, dar fara incalzire. Aceasta are nevoie de temperaturi scazute si nu trebuie sa fie udata des, ci in functie de cat de repede se usuca solul. Tratamentul din timpul iernii garanteaza o inflorire abundenta si timpurie in anul in care urmeaza. Este indicat sa aduceti in casa o planta sanatoasa, cu frunze verzi, fara urme de ingalbenire sau de boala.
    Cercelusul prefere umezeala

    Fuchsia sau cercelusul se distinge prin frumusetea si eleganta desavarsita a florilor, gratia lastariloe si formatul stufos. Aerul prea cald si uscat determina caderea frunzelor, asa ca spatiul potrivit sa-l asezi este un balcon neincalzit, dar acoperit, sau o camera luminoasa, insa cu temperaturi scazute. Daca vi se pare ca au crescut inestetic, le putei modela aspectul prin tundere. Aveti grija sa nu taiati prea mult din planta, deoarece exista riscul ca aceasta sa se vestejeasca.

    Trandafirii tanjesc dupa lumina

    Ca si in cazul cercelusului, trandafirii prefera racoarea, umiditatea ridicata si tanjesc dupa multa lumina. Iarna, daca aerul din balcon este inchis devine uscat, asa ca puteti aseza niste vase cu apa intre ghivece sau le puteti pune pe acestea intr- tava cu apa, pe un strat de pietricele.
    De asemenea, dupa ce i-ati adus in casam verificati daca radacinile sunt grupate la baza ghivechiului, scotand planta usor din el.
    Daca nu sunt asezata bine, schimbati trandafirii intr-un ghiveci mai mare, chiar daca au inflorit deja, pentru ca e posibil sa se usuce din lipsa de spatiu. Dupa un timp, puteti adauga si fertilizant.

    Sursa: Adevarul de seara
    Sursa foto: http://www.katrina.ro

0 comentarii:

Lasati un comentariu: