• Begonia

    Begonia
    Begonia este o planta des intalnita in colectiile iubitorilor de plante si flori de apartament. La inceput erau folosite ca plante de casa dar begoniile sunt de fapt bune la orice. Ele sunt plante decorative atat prin florile fermecatoare cat si prin frunze.
    Begoniile se pot imparti in doua categorii: begonia de frunze si begonia de flori, iar in functie de radacina se imparte in: radacini cu rizomi si radacini cu tuberculi. Begoniile sunt caracterizate printr-un specific comun acela fiind varietatea foarte mare de forme si culori, avand toate culorile posibile mai putin violet si albastru. Menirea lor este sa inveseleasca spatiul in care sunt asezate cu mirosul lor îmbietor si cu forma sa ce seamana cu trandafirii miniaturali.
    Toate begoniile sunt renumite pentru faptul ca au o perioada de inflorire foarte mare.

    Reproducere begonie

    Begonia se replanteaza anual primavara deoarece nu sunt plante rezistente la frig.
    Este necesar un compost proaspat, afânat, cu un continut ridicat de substante nutritive. In cazul plantarii in ghivece, ghiveciul trebuie sa aiba orificii de drenare pentru ca begoniile sunt flori iubitoare de multa apa si necesita udare frecventa. Se va evita udarea abundenta deoarece exista riscul deteriorarii in timp a plantei. Begonia este o planta iubitoare de lumina dar trBegonieebuie ferita de razele soarelui caci e posibila arderea frunzelor. Florile ofilite trebuiec inlaturate cu regularitate iar in timpul vegetatiei se ciupesc pentru a determina ramnificarea si indesirea plantei. Begonia de frunze se inmulteste prin butasi sau prin frunze care vin puse direct in apa (eventual intr-un paharel cu apa la temperatura camerei) pentru a prinde mici radacini iar apoi se poate pune in pamant. Begoniile de flori se inmultesc prin bulbi sau prin acelasi procedeu ca si la begonia de frunze.

    Bolile begoniei

    Begonia este foarte sensibila la atacul ciupercilor si la paianjenul rosu toate acestea fiind principalul motiv pentru care, de multe ori, ele nu rezista in timp. Sunt sensibile la fainare si trebuie mereu evitat udatul frunzelor deoarece poate duce la patarea lor si astfel se pierde din frumusetea florii. E bine de pulverizat apa in aer pentru ca mediul sa fie unul umed.

    Begonia este o planta decorativa care se integreaza oriunde in casa dumneavoastra.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: