• Trandafirii miniaturali



    Trandafirii mTrandafiri miniaturaliiniaturali se dezvolta destul de lent si sunt fragili dar isi mentin aceeasi statura toata viata. Ei sunt cultivati prin altoire si astfel plantele sunt mai solide, mai rezistente la seceta si se dezvolta mult mai repede. Din pacate ele isi pierd aspectul fragil destul de usor. O alta dezamagire pe care au provocat-o trandafirii miniaturali a fost slaba lor rezistenta la viata de interior, de aceea au cam disparut din preferintele oamenilor. Ei nu prea suporta o schimbare a locului in care sunt plantati, avand o radacina mult mai slaba decat cea a celorlalti trandafiri. Perioada cea mai potrivita pentru a-i planta in gradina este primavara sau inceputul verii, iar odata plantati va vor rasplati efortul infrunzind in fiecare an in martie si inflorind de la jumatatea verii pana la inghet. Chiar si aici exista soiuri "pitice" si soiuri "gigant". Cele pitice nu depasesc inaltimea de 23 cm iar cele gigant ajung pana la 46 cm.
    Acesti trandafiri sunt recomandati pentru straturile de la margine dar si printre rocile din gradina. In cazul achizitionarii trandafirilor miniaturali cel mai probabil ii veti gasi altoiti pe o radacina astfel incat veti putea observa punctul de altoire de la baza. Trandafirii miniaturali sunt usor de intretinut, taierea lor nu este o problema dar trebuie acordata o foarte mare atentie parazitilor si bolilor care pot afecta aceste soiuri. Fainarea, uscarea, paduchele pot da batai mari de cap. Este necesara udarea atunci cand aerul din atmosfera este mai uscat iar ingrasamintele nu trebuie nici ele sa lipseasca din ingrijirea acestor flori. Puteti pulveriza apa deasupra lor pentru a crea o atmosfera mai umeda.
    Trandafirii miniaturali, cu florile mici si delicate, au castiga tot mai mult in popularitate, fiind o alternativa excelenta pentru trandafirii la ghiveci, dar la sfarsitul secolului XIX nu au mai fost la moda si au cam disparut din preferintele publicului. Aceste flori mici si elegante, cu o bogata gama de culori - alb, galben, roz, portocaliu, etc. - pot forma un buchet excelent si bogat in combinatie cu floarea-miresei.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: