• Hortensia - Hydrangea



    Hortensia (HydrHortensiaangea) este cea mai magnifica si intens colorata floare. Caracteristica hortensiei e reprezentata de imensele flori in forma de minge cu varf dantelat sau cu varf rotund.

    Descrierea hortensiei

    Hortesia este o floare de zona temperata, cuprinzand aproximativ 200 de soiuri, cultivata pentru frumusetea sa in China, Japonia, iar la noi in tara fiind des intalnita in parcuri si zone publice datorita florilor sale foarte frumoase. Ea este cultivata si in ghiveci fiind foarte usor de mutat si in gradina. Ghiveciul trebuie obligatoriu sa fie prevazut cu gauri pentru a permite scurgerea apei.
    Hortensia infloreste din aprilie-mai si tine pana toamna tarziu. Hortensiile trebuiesc plantate intr-o zona ferita de razele directe ale soarelui si sunt si foarte sensibile la ger, iar acest lucru ar putea duce la pierderea lor. Un lucru specific si nu numai e faptul ca culorile florilor se schimba in functie de pamantul in care se afla, astfel putand avea o gama foarte variata de culori. Recomandat ar fi ca hortensia sa fie udata constant mai ales cand temperatura e de peste 30 de grade Celsius.
    Hortensiile sunt de 2 feluri:
    - cu flori rotunde (macrophylla)
    - cu flori plate (serrata)

0 comentarii:

Lasati un comentariu: