• Trandafiri Thea Hybrida

    Atunci când se aprThea hybridaopie timpul plantărilor, grădinarul amator are în vedere, numai trandafirii Thea hybrida sau Floribunda. Cel mai adesea, Thea hybrida câştigă pentru că este aristocratul trandafirilor. Fiecare trandafir e unic indiferent din ce grupă face parte. Acesta este trandafirul clasic - un boboc lung şi ascuţit, care atunci când înfloreşte scoate la iveală petale catifelate şi mătăsoase aşezate regulat care formează un con central înalt. Gama de culori este extraordinar de bogată, iar parfumul este moderat sau puternic. Este prima alegere pentru vazele cu flori căci stârneşte adesea comentarii de genul: "trandafir în adevăratul sens al cuvântului"
    Evenimentul din 1867 în care s-a dat naştere la primul trandafir Thea Hybrida e cunoscut de aproape toţi cultivatorii de trandafiri. Au trebuit să treacă aproape 20 de ani ca să apară în revistele de specialitate, dar din acel moment a început să crească popularitatea acestui trandafir.
    În 1900 a apărut primul trandafir galben şi evoluţia constantă a dus la mii de soiuri care încântă simţurile. Descrierile detaliate din cataloagele de specialitate pot duce la concluzia că acesta este "trandafirul ideal". Acest lucru nu este întocmai adevărat căci multe flori ale grupei Thea hybrida sunt distruse de vremea umedă, înfloresc mai rar şi oferă un colorit mai puţin variat decât grupa Floribunda.
    Alegerea trebuie să fie foarte chibzuită deoarece nu toţi trandafirii din grupa Thea hybrida sunt potriviţi pentru cultivarea în grădină.
    Thea hybrida este considerat pe bună dreptate ca "rege al trandafirilor" si chiar un rege al gradinii având flori armonioase, tulpini înalte şi înfloriri repetate pe toată durata verii şi a toamnei, dar asta nu înseamnă că este perfect.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: