• PLANTAREA TRANDAFIRILOR

    Plantarea trandafirilorMajoritatea trandafirilor sunt amatori de soare mai putin trandafirii salbatici. Trandafirii cresc bine in zone foarte luminate, locul trebuind sa fie intotdeauna bine ventilat, dar nu expus vanturilor. Acest lucru fiind important pentru ca excesul de umezeala poate duce la uscarea rapida a trandafirilor.
    In ce priveste solul, el trebuie sa fie potrivit la greu, bogat in nutrienti si neutru (nu excesiv de acid sau alcalin). Este bine de stiut ca majoritatea trandafirilor isi dezvolta radacini adanci.
    Trandafirii de ghiveci pot fi plantati direct in pamant afanat fara mari pregatiri, dar trandafirii cu radacini dezgolite trebuie scufundati in apa timp de cateva ore. Este important ca punctul de altoire sa se afle la aproximativ 5 cm sub suprafata pamantului.
    Cand plantati, ganditi-va cum va creste trandafirul, in functie de categoria din care face parte. In particular, trandafirii tufa au nevoie de mult spatiu. Ca regula generala, este mai bine sa lasati un interval mai mare intre plantele vecine, nu numai sa la asigurati un loc bine ventilat.
    Aceste lucruri sunt importante pentru a se putea combate cel mai bine atacul ciupercilor si alte probleme ale trandafirilor.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: