• Pompe de apa

    Pompe_de_apaPompele de apa sunt impratite pe diverse domenii: dupa modul si scopul in care sunt folosite.
    Pompele de gradina sunt folosite pentru pomparea apei din rezervoare sau izvoare si trimiterea acesteia mai departe catre consumatori, prin intermediul tevilor sau furtunelor.
    Pompele submersibile se folosesc pentru pomparea apei din fantani sau rezervoare, particularitatea acestora constand in faptul ca sunt in totalitate scufundate in lichidul pe care il pompeaza. Modelele cele mai simple sunt folosite pentru golirea vaselor cu apa de ploaie. Pentru cantitati mai mari de apa curata sau putin murdara, se folosesc pompe submersibile de capacitate mai mare numite pompe submersibile de apa curata.

    Pompele de apa murdara au capacitatea de a pompa apa curata sau ce care contine impuritati, de exemplu - pentru golirea beciurilor inundate sau in constructii.

    Pentru surse de apa aflate la mare adancime, aveti nevoie de o pompa cu capacitate de a pompa la intaltime mare (pompa de inalta presiune). In acest caz, apa se lasa pompata doar cu ajutorul presiunilor mari. Pentru astfel de cazuri a fost conceputa pompa submersibila de mare adancime, ce se scufunda direct in tubul puturilor forate.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: