• Despre floarea Cyclamen - ingrijire, inmultire si intretinere

    Floarea CyclamenFloarea Cyclamen este o planta perena cu flori originara din Europa, pentru interior, sera sau solar. Ea poate sta si la exterior dar numai pe timpul verii.

    Descrierea florii Cyclamen

    Cyclamen este o planta erbacee cu tuberculi si cu frunze in forma de inima, albastru-verzui cu pete argintii. Florile de Cyclamen au capatele plecate si pot fi albe, roz somon, rosii sau purpurii, avand uneori mijlocul mai inchis la culoare. Petalele pot fi simple sau zimtate pe margini si ondulate.

    Lumina si amplasare Cyclamen

    Florile de Cyclamen prefera un loc racoros cu un soare filtrat, nu tolereaza temperaturi sub 8 grade dar nici soarele direct.

    Ingrijire Cyclamen

    Udarea plantei Cyclamen se va face tinand ghiveciul intr-un vas cu apa timp de zece minute ci nu turnand apa direct in ghiveci. Udati regulat planta, lasand pamantul sa se usuce usor intre doua udari. Udati mai putin daca planta este tinuta intr-un loc racoros. Hranirea Ciclamalei nu este necesara.

    Inmultire Cyclamen

    Cyclamen se inmulteste prin seminte, din mijlocul verii pana la sfarsitul iernii. Printre bolile si daunatorii florii Cyclamen se numara afidele si fainarea.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: