• Despre musetel - ceaiul de musetel

    Musetel ceaiMusetelul este o plante medicinala si este foarte utilizat in perioada sarcinii. Ceaiul de musetel este folosit drept un calmant dar mai este folosit in cazul racelilor.

    Originea musetelului

    Locul de origine al musetelului este in sud-estul Europei dar si in nordul Asiei. Efectele terapeutice ale musetelului sunt cunoscute de mii de ani el fiind folosit pentru a trata indispozitiile femeilor.

    Caracteristicile musetelului

    Musetelul creste sub forma de arbust atingand pana la 50 de cm iar frunzele sale imprastie o mireasma puternic aromata. Caracteristica tipica a musetelului o reprezinta florile sale galben cu alb. Musetelul infloreste toata vara iar tulpinile sale sunt goale pe dinauntru.

    Cultivarea musetelului

    Musetelul este usor de intretinut dar necesita un loc insorit, cu sol bogat. si udat frecvent Daca este cultivat la inceputul primaverii plantele tinere de musetel se dezvolta foarte repede. Rasadurile de musetel trebuie doar impins in pamant si nu acoperite la o distanta de 20cm unul de fiecare.

    Utilizarea musetelului

    Musetelul are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii. Ceaiul de musetel este consumat in scopul calmarii problemelor stomacale si intestinale. Compresele si baile cu musetel sprijina procesul de vindecare, iar baile de aburi sunt benefice durerilor de gat.
    Ceaiul de musetel curata stomacul si tenul daca se bea cam o cana pe zi.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: