• Sfaturi pentru cumpararea bonsailor

    Sfaturi de cumparare bonsaiVarietatile de bonsai nu sunt plante pitice naturale. Ele sunt arbori obisnuiti care cresc la dimensiunile lor naturale, daca nu sunt tunsi in mod corespunzator.
    Bonsaiul este scump dar puteti porni de la zero, desi vor fi necesari mai multi ani. Un bonsai ieftin este unul tanar, care trebuie dirijat in continuare sau este unul de calitate slaba. Poate fi o planta obisnuita de la pepiniera, care a fost scurtata, pusa in ghiveci si dirijata partial.
    Puteti cumpara bonsai de la un furnizor traditional de plante, cum este centrul de gradinarit, dar daca doriti sa deveniti un cultivator de bonsai consacrat, cautati o pepiniera specializata de bonsai.

    Asigurati-va ca primiti denumirea completa a bonsaiului - o eticheta pe care scrie "bonsai" nu este suficienta. Aflati daca este o varietate de bonsai de interior sau de exterior - cereti o fisa de informatii.

    Priviti planta - ea trebuie sa fie dirijata intr-unul din stilurile de baza, iar frunzele sa fie verzi si sanatoase. Verificati daca ramurile bonsaiului au suferit datorita dirijarii. Verificati daca sarmele nu au vatamat trunchiul bonsaiului si daca planta nu este intr-un ghiveci prea mare.

    Priviti pamantul bonsaiului - suprafata trebuie sa fie faramitata, nu compacta si imbibata de apa. La suprafata nu trebuie sa fie buruieni sau fierea-pamantului.

    Priviti ghiveciul bonsaiului - interiorul nu trebuie sa fie smaltuit si trebuie sa aiba gauri de drenaj.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: