• Cultivarea plantelor aromatice in ghiveci

    Plante aromate la ghiveciPlantele aromatice sunt plante de ghiveci importante si, de asemenea, majoritatea arata foarte atragator, deci, combinati aspectul lor cu un ghiveci superb din teracota si de indata veti avea ceva foarte ornamental, aromat si gustos.
    Plantele aromatice au nevoie de drenaj excelent, asa ca incorporati mult pietris de horticultura in compost inainte de plantare, chiar pana la 25% din volum.
    Daca solul de gradina este greu si tinde sa fie umed, cultivarea plantelor aromatice ar trebui facuta in ghivece. Pentru a avea cele mai bune rezultate asezati ghivecele intr-un loc frumos, insorit si usor accesibil.

    Faceti ca ghivecele cu plante aromatice sa arata si mai atractiv intinzand pe suprafata compostului un strat gros de pietris de horticultura. El va ajuta si la buna dezvoltare a culturilor, reducand riscul unor solicitari prelungite ale coletilor plantelor.

    Cultivarea mentei intr-un ghiveci este cel mai simplu mod de a va asigura ca ea nu se va extinde in toata gradina, asa cum se intampla cand creste in teren deschis.

    Un vas cu plante aromatice asortate poate arata deosebit de atractiv daca adaugati cateva varietati de cimbru taratoare sau care se extind, plantate aproape de margini, de unde pot sa se reverse in jos.
    Daca doriti sa aveti o evidenta exacta a varietatilor de plante aromatice din ghiveci, infingeti etichetele in compost langa plante, atunci cand le plantati. Astfel, nu trebuie sa vedeti eticheta, dar puteti recupera usor informatiile.

    Plantele aromatice sunt necesare in orice ghiveci din fiecare gospodarie pentru a scuti din cheltuielile casei, ca doar e criza, nu?

0 comentarii:

Lasati un comentariu: