• Iluminatul in gradina

    Iluminatul in gradinaIluminatul in gradina este o necesitate dar uneori poate fi considerat si un moft. In cazul unei gradini cu dimensiuni medii spre mari iluminatul este ceva indispensabil, e ca si cum v-ar lipsi trandafirii din gradina. Pentru gradini mici simplele lampi solare pot crea o atmosfera foarte placuta si romantica in gradina dumneavoastra.

    Luminite pe jos

    Pentru a face scarile mai sigure puteti instala lampi special proiectate in trepte, la constructia lor, sau sa montati lampi de joasa tensiune pe ambele partile ale sirului de trepte.

    Avantaje practice ale iluminatului
    Folositi iluminatul pentru a ajunge mai usor si mai sigur in capatul indepartat al gradinii sau la terasa.

    Solutii simple pentru gradina
    Daca doriti solutii rapide si ieftine pentru iluminatul gradinii, suspendati o lampa de o ramura solida, de unde ca raspandi umbre delicate asupra pamantului si plantelor. Ea poate fi o lumanare intr-un vas transparent de sticla, un felinar, sau o lampa solara.

    Efecte speciale in gradina
    Iluminatul poate crea efecte frumoase si dramatice de care va puteti bucura atat de afara cat si din interiorul casei. Experimentati diverse pozitii ale sursei de lumina cu o lanterna puternica pentru a arunca umbre, a aduce in prim-plan scoarta crapata a unui arbore batran, sau a scoate maximum dintr-un ansamblu de ramuri.

    Iluminati structurile din gradina
    Un fascicol de lumina plasat aproape de pamant asa incat sa se proiecteze in sus pe trunchiul unui arbore sau pe un zid, va lumina crapaturile lor. Efectul astfel produs este mai pregnant la arbori cu scoarta cojita, pestrita sau cu desene, cum sunt multi eucalipti sau arbori Prunus, sau artari (Acer) cu desene ca de sarpe.

    Ganditi ca la teatru
    Un proiector sau doua vor crea o expunere minunata, iluminand un plantator, o urna, o statuie sau o planta favorita. Amplasati lumina lateral sau de jos in sus si veti crea umbre cu adevarat dramatice. Fiti atent cu lampile mai stralucitoare - cateva lampi amplasate cu grija produc un efect atractiv decat una sau doua extrem de stralucitoare.

    Iluminatul apei din gradina
    Lampile pot produce efecte fantastice in iazuri, fantani sau alte amenajari acvatice, adaugand o atmosfera de adevarata magie serilor petrecute in gradina. Veti avea nevoie de lampi speciale subacvatice, dar merita sa suportati cheltuielile suplimentare.

    Eterna lumina solara

    Gama lampilor de gradina cu energie solara creste in mod constant si se pot procura diverse tipuri. Unele pot pluti pe un iaz, altele sunt suspendate sau in pamant aproape de poteci si scari, sau printre plante, iar unele au colectoare solare mari, separate, pentru putere mai mare. Toate absorb energia razelor solare in timpul zilei si apoi lumineaza gradina noaptea - nu foarte puternic, dar suficient pentru efecte subtile.

    Lampile solare sunt independente
    Iluminatul gradinii cu energie solara merita sa fie luat in considerare. El se bucura de o apreciere deosebita, fiindca nu este nevoie de un specialist la instalarea lampilor si nu necesita cheltuieli de exploatare.

    Incarcarea lampilor solare
    Majoritatea lampilor solare dureaza aproape 8 luni si lumineaza mai bine daca le descarcati complet apoi le lasati sa se incarce de la soare (sau de la lumina artificiala), de obicei, timp de aproximativ 16 ore, dar cititi instructiunile pentru detalii precise. Daca procedati asa inainte de prima folosire si ocazional ulterior, viata acumulatorului va fi mai mare.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: