• Ingrijirea hortensiei



    HortensiiLocul cultivarii hortensiei

    Hortensiile pot fi cultivate cu succes in ghivece si in locuri insorite in cea mai mare parte a zilei. Conditia: plantele trebuie udate temeinic, iar ghivecele trebuie sa fie suficient de mari si sa aiba gaura de scurgere a apei. Toate hortensiile cresc in pamant de rododendroni.


    Irigarea hortensiilor

    Hortensiile iubesc apa de ploaie statuta, care poate fi adunata in butoaie mari. Daca nu este de ajuns, se completeaza cu apa de la robinet, care se lasa sa stea un timp, in prealabil. In timpul verii, hortensiile se uda dimineata si seara, cate doua stropitori de 10l la un ghiveci mare.

    Ingrasamant pentru hortensie

    De la mijlocul lui aprilie, administrati-le hortensiilor, o data la opt saptamani, un ingrasamant fluid care contine fier. In plus, administrati-le regulat un ingrasamant special pentru hortensii.

    Taierea hortensiilor

    Toamna, se taie toate florile ofilite, chiar sub inflorescenta. Primavara, se indeparteaza, la toti lastarii, restul de codita, chiar deasupra frunzei superioare.

    Iernarea hortensiei

    Hortensiile din ghivece sunt mai sensibile la ger; de aceea, toamna adunate intr-un loc garaj sau in alt loc luminos si ferit de ger, unde trebuie udate ocazional. De la mijlocul aprilie, se amplaseaza mai intai intr-un loc de penumbra, inainte de a fi aduse in locul definitiv si insorit in care isi vor petrece toata vara.


    SURSA: Revista Gradina mea de vis

0 comentarii:

Lasati un comentariu: