• Topul florilor de primavara - imagini si poze cu flori

    Flori de primavaraTrandafirii au fost intotdeauna apreciati pentru frumusetea lor, marcand simbolic pentru perioade de-a lungul istoriei. Cu petalele catifelate si un spectru bogat de culori si parfumuri, trandafirii au intruchipat, dragostea, puritatea, frumusetea, razboiul sau politica. In antichitate, grecii si romanii asociau trandafirii cu zeita dragostei.
    Comapanioni pentru trandafiri sunt zorelele si clematitele, iar pentru tufe - lavanda, salvia sau iarba-matei.

    Margaritarul sau lacramioarele, inseamna in "limbajul florilor" reintoarcerea fericirii. Conform legendei privighetoarea nu se intoarce in padure decat dupa ce margaritarul a inflorit. Florile de margaritar sunt uneori incluse in buchetul de mireasa ca simbol al modestiei si puritatii.
    Lacramioarele iubesc locurile de sub copaci umbrosi si se potrivesc cel mai bine cu anemonele pitice.

    Bujorul este apreciat ca fiind una dintre cele mai rafinate flori fiind considerat simbolul pretuirii si nobletei. Bujorul a devenit popular in palatele imperiale din China si a castigat titlul de "rege al florilor". Bujorul este alaturi de narcisa si ghiocel un simbol al primaverii.
    Bujorul creste in tufe mari cu frunzis bogat, si de acest lucru dau foarte bine in fata tufelor de liliac sau impreuna cu flori cu tulpini inalte, precum creii-de-o-zi sau nemtisorii.

    Crinii dateaza din 1580 atunci gasindu-se prima imagine cu crini intr-o vila din Grecia. Conform unei legende grecesti, crinii au rasarit din laptele Herei varsat pe pamant in timp ce il alapta pe Hercule. Crinii au devenit un simbol al Fecioarei Maria fiind simbolul castitatii si virtutii.
    Simbolurile crinilor:
    - Crinii albi - simbol al puritatii si inocentei
    - Crinii peruvieni (tigrati) - simbol al prieteniei si devotamentului
    - Crinii Stargazer (roz) - simbol al prosperitatii
    Crinii pot fi combinati cu coada-soricelului sau cu flox, iar crinii-de-o-zi sau Stargazer presara-i printre tufele de floarea-miresei.

    Crizantema este un simbol al energiei Yang si poate fi un cadou potrivit in orice situatie reprezentand o viata usoara si fara griji. Crizantema mai este folosita in arta feng shui pentru a atrage norocul in casa.
    Simbolurile crizantemei: abundenta, optimismul, speranta si prietenia.
    Crizantemele pot fi plantate alaturi de varza ornamentala pentru un efect covarsitor si o toamna cat mai colorata.

    Garofita a fost una dintre primele flori considerate rare si valoroase este uneori asociata cu mandria. Conform unei legende crestine, garoafele au aparut atunci cand Iisus isi purta crucea pe drumul calvarului. Garoafa mai este simbolul iubirii conjugale, fertilitatii si fidelitatii.
    Garofitele se potrivesc cel mai bine in rocarii alaturi de Cerastium si, de ce nu, ion ghivece alaturi de petunii, verbina sau panselute.

    Margareta ar fi aparut in momentul in care o mica nimfa, pentru a scapa de atentia nedorita a zeului livezilor Vertumnus, s-a transformat intr-o floare, conform unei legende romane. Margareta simbolizeaza inocenta copilariei, modestia si simplitatea, dar totodata sunt o sursa pentru numeroase superstitii.
    Margaretele dau bine plantate in masa, impreuna cu alte flori salbatice, precum coada-soricelului, sangele-voinicului sau caldaruse.

    Macul este considerat de mult timp un simbol al somnului si al mortii datorita proprietatilor sale narcotice. Macii au fost asociati campiilor Flandrei, ca simbol al celor care au murit in primul razboi mondial. Totusi, culoarea rosie a macului reprezinta o promisiune a invierii si a vietii eterne.
    Macii se potrivesc excelent in gradinile rustice alaturi de lupin, irisi, floarea-miresei sau clasicele spice de grau.



    Crini albiBujorul
    Crizantema galbenaMargarete
    MaculGaroafe


1 comentarii:

  1. denisia says:

    foarte frumos articolul imi plac mult lacramioarele

Lasati un comentariu: