• Specii de nuferi
    Nuferii se gasesc intr-o varietate foarte mare, iar mai jos vom expune cateva specii superbe de nuferi.

    Specii de nufarNufarul Nymphaea alba


    Aceasta specie alba de nufar creste in Europa, Africa si Asia. Dupa cum arata si numele are flori albe, cu parfum placut intre mai si septembrie care se deschid in lumina soarelui descoperind staminele galben aurii. Frunzele plutitoare cu tulpini lungi, tari sau rotunde, verde-inchis. Planta poate sta in apa cu o adancime de pana la 200 de cm fara nicio problema.


    Nufarul Nymphaea Adorata
    Specii de nuferi
    Numit si nufar cu parfum, el are flori albe, uneori roz sau galbene, din mai pana in septembrie. Aceasta specie de nufar trebuie plantata in apa cu o adancime de 40-120 cm. O varietate foarte raspandita a speciei este "Sulphurea", flori galbene ca sulful si stamine galbene-aurii. Nufarul acesta este indicat pentru apa cu adancimea de 70-100 cm.

    Nufarul Nymphaea Escarboucle

    Specii de nuferiAcest nufar este un cultivar foarte decorativ, cu flori carmin pana la rosu-rubiniu, stamine portocaliu-inchis si petale cu varful alb indreptate spre exterior, care apar din iunie pana in septembrie. Aceasta varietate de nufar este potrivita pentru apa cu adancimea de 50-100 cm.



    Nufarul Nymphaea James Brydon

    Specii de nuferiIntre iunie si septembrie, aceasta varietate populara de nufar are flori sferice, raz-viu pana la stacojiu, cu stamine portocalii. Creste in apa cu adancimea de 40-80 cm. Cu cat apa este mai putin adanca, cu atat se raspandeste mai mult.




    more
  • Despre nufar - Nufarul planta de apa Nufarul alb
    Nufarul este regele plantelor de apa foarte bine cunoscut si foarte raspandit, nelipsind din gradinile romantice mai ales acolo unde exista un iaz. Florile decorative, frunzele plutitoare si parfumul placut pot transforma orice apa linistita intr-o mare de flori. Cei mai multi nuferi sunt potriviti pentru partile mai adanci ale unui iaz de gradina, dar varietatile pitice de nuferi cresc si in apa mai putin adanca.
    Diversele specii si varietati de nuferi creeaza covoare de flori plutitoare pline de culoare pe suprafata unui iaz. Frunzele late ale nuferilor nu trebuie sa acopere mai mult de o treime din suprafata apei, astfel incat plantele subacvatice din iaz sa primeasca suficienta lumina.
    Exista in jur de 50 de specii de nufar raspandite in intreaga lume.

    more
  • Aloe vera - planta de apartament
    Despre aloe vera
    Aloe vera este o planta de apartament suculenta, utilizata si ca planta medicinala.Aloe vera este o planta originara din Africa ce necesita foarte multa lumina si nu tolereaza temperaturi sub 5 grade. Aloe vera este o planta suculenta, cu o tulpina scurta si cu o rozeta de frunze carnoase care au pe margine spini moi, deschisi la culoare. Frunzele tinere sunt patate, iar florile sunt galbene sau portocalii.
    Planta trebuie udata regulat, dar nu in cantitati mari, de primavara pana toamna. In timpul iernii, pamantul trebuie sa fie aproape uscat.
    Acestei plante de interior, aloe vera, ii trebuie aplicat un ingrasamant cu continut scazut de azot o data pe luna, de primavara pana toamna. In restul anului nu trebuie hranita.

    Recomandari plantei aloe vera

    Planta necesita o perioada de hibernare din octombrie pana in aprilie, cand trebuie tinuta intr-un loc luminos si racoros, la aproximativ 5 grade. Replantati la inceputul primaverii, o data la doi sau trei ani.

    Bolile si daunatorii aloei vera

    Aloe vera are ca daunatori afide si paianjenii rosii.

    Inmultire aloe vera

    Separati plantele tinere in timpul primaverii si al verii. Acestea pot fi plantate singure sau in grup. Multe din speciile aloe vera sunt cultivate pentru interior.

    more