• Specii de nuferi
  Nuferii se gasesc intr-o varietate foarte mare, iar mai jos vom expune cateva specii superbe de nuferi.

  Specii de nufarNufarul Nymphaea alba


  Aceasta specie alba de nufar creste in Europa, Africa si Asia. Dupa cum arata si numele are flori albe, cu parfum placut intre mai si septembrie care se deschid in lumina soarelui descoperind staminele galben aurii. Frunzele plutitoare cu tulpini lungi, tari sau rotunde, verde-inchis. Planta poate sta in apa cu o adancime de pana la 200 de cm fara nicio problema.


  Nufarul Nymphaea Adorata
  Specii de nuferi
  Numit si nufar cu parfum, el are flori albe, uneori roz sau galbene, din mai pana in septembrie. Aceasta specie de nufar trebuie plantata in apa cu o adancime de 40-120 cm. O varietate foarte raspandita a speciei este "Sulphurea", flori galbene ca sulful si stamine galbene-aurii. Nufarul acesta este indicat pentru apa cu adancimea de 70-100 cm.

  Nufarul Nymphaea Escarboucle

  Specii de nuferiAcest nufar este un cultivar foarte decorativ, cu flori carmin pana la rosu-rubiniu, stamine portocaliu-inchis si petale cu varful alb indreptate spre exterior, care apar din iunie pana in septembrie. Aceasta varietate de nufar este potrivita pentru apa cu adancimea de 50-100 cm.  Nufarul Nymphaea James Brydon

  Specii de nuferiIntre iunie si septembrie, aceasta varietate populara de nufar are flori sferice, raz-viu pana la stacojiu, cu stamine portocalii. Creste in apa cu adancimea de 40-80 cm. Cu cat apa este mai putin adanca, cu atat se raspandeste mai mult.
  more
 • Despre nufar - Nufarul planta de apa Nufarul alb
  Nufarul este regele plantelor de apa foarte bine cunoscut si foarte raspandit, nelipsind din gradinile romantice mai ales acolo unde exista un iaz. Florile decorative, frunzele plutitoare si parfumul placut pot transforma orice apa linistita intr-o mare de flori. Cei mai multi nuferi sunt potriviti pentru partile mai adanci ale unui iaz de gradina, dar varietatile pitice de nuferi cresc si in apa mai putin adanca.
  Diversele specii si varietati de nuferi creeaza covoare de flori plutitoare pline de culoare pe suprafata unui iaz. Frunzele late ale nuferilor nu trebuie sa acopere mai mult de o treime din suprafata apei, astfel incat plantele subacvatice din iaz sa primeasca suficienta lumina.
  Exista in jur de 50 de specii de nufar raspandite in intreaga lume.

  more
 • Aloe vera - planta de apartament
  Despre aloe vera
  Aloe vera este o planta de apartament suculenta, utilizata si ca planta medicinala.Aloe vera este o planta originara din Africa ce necesita foarte multa lumina si nu tolereaza temperaturi sub 5 grade. Aloe vera este o planta suculenta, cu o tulpina scurta si cu o rozeta de frunze carnoase care au pe margine spini moi, deschisi la culoare. Frunzele tinere sunt patate, iar florile sunt galbene sau portocalii.
  Planta trebuie udata regulat, dar nu in cantitati mari, de primavara pana toamna. In timpul iernii, pamantul trebuie sa fie aproape uscat.
  Acestei plante de interior, aloe vera, ii trebuie aplicat un ingrasamant cu continut scazut de azot o data pe luna, de primavara pana toamna. In restul anului nu trebuie hranita.

  Recomandari plantei aloe vera

  Planta necesita o perioada de hibernare din octombrie pana in aprilie, cand trebuie tinuta intr-un loc luminos si racoros, la aproximativ 5 grade. Replantati la inceputul primaverii, o data la doi sau trei ani.

  Bolile si daunatorii aloei vera

  Aloe vera are ca daunatori afide si paianjenii rosii.

  Inmultire aloe vera

  Separati plantele tinere in timpul primaverii si al verii. Acestea pot fi plantate singure sau in grup. Multe din speciile aloe vera sunt cultivate pentru interior.

  more
 • Bolile plantelor de apartament - Inspectia frunzelor
  Boli planteBolile plantelor de apartament sunt o mare problema pentru ca ele pot cauza chiar si moartea plantei pe care o iubiti si pe care ati ingrijit-o o foarte mare perioada de timp. De aceea ne dorim sa facem o inspectie a frunzelor pentru a descoperi cam care ar fi simptomele unei boli a plantelor de apartament, in general, apoi cauzele posibile si remediul pentru a reusi sa salvam planta de apartament.

  Simptome boli la plantele de apartament

  Daca frunzele si-au pierdut stralucirea obisnuita si par decolorate cauza posibila ar fi paianjenii rosii sau paduchii lanosi, subnutrire, prea multa lumina sau prea putina sau mizeria de pe frunze.

  Remediul bolii

  Mutati plante intr-un loc mai umbrit sau mai luminos. Indepartati daunatorii cu insecticid pe baza de sapun sau prin metode biologice. Verificati cerintele de fertilizare, fertilizati daca este necesar. Curatati planta sub jeturi de apa pulverizata.

  Alte boli la plantele de apartament

  Ingalbenirea frunzelor superioare
  • Daca frunzele superioare s-au ingalbenit atunci planta este intoleranta la calcar si trebuie replantata intr-un strat mai acid, iar atunci cand udati, utilizati mereu apa de ploaie sau apa fiarta si racita.
  Pete maronii pe frunze
  • Daca apar pete maro pe frunze atunci sunt arsuri din tipul udarii sau o boala a platei. Ca remediu al bolii trebuie sa udati doar in suportul ghiveciului. Tratati planta. Aruncati planta daca tulpinile s-au oprit din crestere si/sau s-au deformat.
  Frunzele inferioare se usuca si cad
  • In acest caz temperatura este prea mare sau lumina si udarea insuficienta. Remediu: Verificati locul in care sta planta si mutati-o daca este necesar. Udati planta mai mult.
  Frunzele pestrite devin complet verzi
  • Acest lucru este provocat de lumina insuficienta. Trebuie sa mutati planta intr-un loc mai luminos.

  more

Abonare prin e-mail