• Specii de nuferi

    Nuferii se gasesc intr-o varietate foarte mare, iar mai jos vom expune cateva specii superbe de nuferi.

    Specii de nufarNufarul Nymphaea alba


    Aceasta specie alba de nufar creste in Europa, Africa si Asia. Dupa cum arata si numele are flori albe, cu parfum placut intre mai si septembrie care se deschid in lumina soarelui descoperind staminele galben aurii. Frunzele plutitoare cu tulpini lungi, tari sau rotunde, verde-inchis. Planta poate sta in apa cu o adancime de pana la 200 de cm fara nicio problema.


    Nufarul Nymphaea Adorata
    Specii de nuferi
    Numit si nufar cu parfum, el are flori albe, uneori roz sau galbene, din mai pana in septembrie. Aceasta specie de nufar trebuie plantata in apa cu o adancime de 40-120 cm. O varietate foarte raspandita a speciei este "Sulphurea", flori galbene ca sulful si stamine galbene-aurii. Nufarul acesta este indicat pentru apa cu adancimea de 70-100 cm.

    Nufarul Nymphaea Escarboucle

    Specii de nuferiAcest nufar este un cultivar foarte decorativ, cu flori carmin pana la rosu-rubiniu, stamine portocaliu-inchis si petale cu varful alb indreptate spre exterior, care apar din iunie pana in septembrie. Aceasta varietate de nufar este potrivita pentru apa cu adancimea de 50-100 cm.



    Nufarul Nymphaea James Brydon

    Specii de nuferiIntre iunie si septembrie, aceasta varietate populara de nufar are flori sferice, raz-viu pana la stacojiu, cu stamine portocalii. Creste in apa cu adancimea de 40-80 cm. Cu cat apa este mai putin adanca, cu atat se raspandeste mai mult.




0 comentarii:

Lasati un comentariu: