• Bolile plantelor de apartament - Inspectia frunzelor

    Boli planteBolile plantelor de apartament sunt o mare problema pentru ca ele pot cauza chiar si moartea plantei pe care o iubiti si pe care ati ingrijit-o o foarte mare perioada de timp. De aceea ne dorim sa facem o inspectie a frunzelor pentru a descoperi cam care ar fi simptomele unei boli a plantelor de apartament, in general, apoi cauzele posibile si remediul pentru a reusi sa salvam planta de apartament.

    Simptome boli la plantele de apartament

    Daca frunzele si-au pierdut stralucirea obisnuita si par decolorate cauza posibila ar fi paianjenii rosii sau paduchii lanosi, subnutrire, prea multa lumina sau prea putina sau mizeria de pe frunze.

    Remediul bolii

    Mutati plante intr-un loc mai umbrit sau mai luminos. Indepartati daunatorii cu insecticid pe baza de sapun sau prin metode biologice. Verificati cerintele de fertilizare, fertilizati daca este necesar. Curatati planta sub jeturi de apa pulverizata.

    Alte boli la plantele de apartament

    Ingalbenirea frunzelor superioare
    • Daca frunzele superioare s-au ingalbenit atunci planta este intoleranta la calcar si trebuie replantata intr-un strat mai acid, iar atunci cand udati, utilizati mereu apa de ploaie sau apa fiarta si racita.
    Pete maronii pe frunze
    • Daca apar pete maro pe frunze atunci sunt arsuri din tipul udarii sau o boala a platei. Ca remediu al bolii trebuie sa udati doar in suportul ghiveciului. Tratati planta. Aruncati planta daca tulpinile s-au oprit din crestere si/sau s-au deformat.
    Frunzele inferioare se usuca si cad
    • In acest caz temperatura este prea mare sau lumina si udarea insuficienta. Remediu: Verificati locul in care sta planta si mutati-o daca este necesar. Udati planta mai mult.
    Frunzele pestrite devin complet verzi
    • Acest lucru este provocat de lumina insuficienta. Trebuie sa mutati planta intr-un loc mai luminos.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: