• Aloe vera - planta de apartament

    Despre aloe vera
    Aloe vera este o planta de apartament suculenta, utilizata si ca planta medicinala.Aloe vera este o planta originara din Africa ce necesita foarte multa lumina si nu tolereaza temperaturi sub 5 grade. Aloe vera este o planta suculenta, cu o tulpina scurta si cu o rozeta de frunze carnoase care au pe margine spini moi, deschisi la culoare. Frunzele tinere sunt patate, iar florile sunt galbene sau portocalii.
    Planta trebuie udata regulat, dar nu in cantitati mari, de primavara pana toamna. In timpul iernii, pamantul trebuie sa fie aproape uscat.
    Acestei plante de interior, aloe vera, ii trebuie aplicat un ingrasamant cu continut scazut de azot o data pe luna, de primavara pana toamna. In restul anului nu trebuie hranita.

    Recomandari plantei aloe vera

    Planta necesita o perioada de hibernare din octombrie pana in aprilie, cand trebuie tinuta intr-un loc luminos si racoros, la aproximativ 5 grade. Replantati la inceputul primaverii, o data la doi sau trei ani.

    Bolile si daunatorii aloei vera

    Aloe vera are ca daunatori afide si paianjenii rosii.

    Inmultire aloe vera

    Separati plantele tinere in timpul primaverii si al verii. Acestea pot fi plantate singure sau in grup. Multe din speciile aloe vera sunt cultivate pentru interior.

0 comentarii:

Lasati un comentariu: